Saçlarınız bu yöntemle uzayacak! Eski Türk kadınlarının saçlarını uzatmak için kullandığı doğal tarif

Saç uzatma yöntemleri arasında doğal ve bitkisel çözümler her zaman ilgi çekici olmuştur. Eski Türk kültüründe ve günümüzde hala kullanılan bu yöntem, doğal içeriğiyle saçı uzamasını sağlıyor. İşte, eski Türk kadınlarının saçlarını uzatmak için kullandığı o tarif...

Saçlarınız bu yöntemle uzayacak! Eski Türk kadınlarının saçlarını uzatmak için kullandığı doğal tarif

Eski Türk insanlarının saç uzatmak için kullanan ve doğal içeriklere dayanan bu yöntem saçın doğal yapısını besleyerek sağlıklı, güçlü ve uzun bir görünüm sağlıyor. Saçlara güç katıp uzamasına yardımcı oluyor aynı zamanda kadın, erkek ve çocuklar tarafından kullanılabiliyor.

boga-36.jpg

ESKİ TÜRK KADINLARININ SAÇ UZATAN TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 kaşık pirinç
  • 1 kaşık keten tohumu
  • 1 kaşık biberiye
  • 1 kaşık tatlı badem yağı
  • 1 kaşık hint yağı

Yapılışı:

  1. Pirinç, keten tohumu ve biberiyeyi bir kaseye alın ve biraz suyla yıkayın. Daha sonra kirli suyu dökün ve üzerine bir miktar temiz su ekleyerek karışımı bir gece boyunca ağzı kapalı bir şekilde bekletin.
  2. Bir gece beklettikten sonra karışımı süzün ve elde ettiğiniz suyun üzerine tatlı badem yağı ve hint yağını ekleyin. İyice karıştırın.
  3. Elde ettiğiniz karışımı saç derinize masaj yaparak uygulayın. Haftada iki kez düzenli olarak kullanın ve etkisini gözlemleyin.