Korkudan tir tir titreten en iyi 5 korku filmi

Korku filmleri, izleyicileri heyecanlandıran ve adrenalin dolu anlar yaşatan bir tür olarak sinema dünyasında önemli bir yere sahiptir. Gerilim dolu sahneleri, sürpriz kurguları ve etkileyici oyunculuk performanslarıyla korku filmleri, sinemaseverlerin ilgisini çekmeyi başarıyor. İşte, bu heyecan verici dünyada öne çıkan ve izlenmesi gereken en iyi 5 korku filmi…

Korkudan tir tir titreten en iyi 5 korku filmi

Korku sinemasının büyüleyici dünyasında, izleyicileri sarsıp sürükleyen ve unutulmaz anlar yaşatan birçok başyapıt bulunmaktadır. İşte, korku türünde izlenmesi gereken en iyi 5 film...

DÜNYANIN EN İYİ 5 KORKU FİLMİ

boga-15.jpg

1. Habis (Malignant, 2021):

IMDb: 6.2

Özet: Madison adlı genç kadın bazı görüntüler görmektedir. Hatta bunların rüya mı gerçek mi olduğunu hayal edemez hâle gelir. Gördüğü sanrıların yaşanmış gerçek cinayetlerle ilgili olduğu öğrenen Madison'ın, travmalarla dolu geçmişiyle de yüzleşmesi gerekecektir.

Oyuncular: Annabelle Wallis, Maddie Hasson, George Young

Yönetmen: James Wan

boga-16.jpg

2. Ziyaret (The Visit, 2015):

IMDb: 6.2

Özet: Büyükanne ve büyükbabalarını ziyarete giden iki kardeş, bir yandan da tüm bu macerayı kayıt altına almaktadır. Büyükleriyle ilk defa tanışan kardeşler, bu gözlerden uzak çiftlik evinde bir takım tuhaflıklar olduğunu fark ederler. Ortaya çıkan bir gerçek çocuklara hayatlarının tehlikede olduğunu da gösterecektir.

Oyuncular: Olivia DeJonge, Ed Oxenbould, Deanna Dunagan

Yönetmen: M. Night Shyamalan

boga-17.jpg

3. Oyun (Gerald's Game, 2017):

IMDb: 6.5

Özet: Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlanan Oyun, orta yaşlarda bir çiftin yaptığı kaçamağın nasıl bir kâbusa dönüştüğünü anlatıyor. Şehirden uzakta bir eve gidip baş başa vakit geçirmek isteyen Jessie ve Gerald, ilişkilerine biraz heyecan katacak bir oyun oynamaya başlar. Ancak işler bir anda tersine döner.

Oyuncular: Carla Gugino, Bruce Greenwood, Henry Thomas

Yönetmen: Mike Flanagan

boga-18.jpg

4. The Medium (2021):

IMDb: 6.5

Özet: Tayland'ın kırsal bölgelerinden birinde yaşayan bir şamanın yeğenine bir tanrıça musallat olur. Başlarda tanrıçanın genç kıza şamanlık yeteneği bahşedeceği sanılır ancak olay düşünülenden çok daha karanlıktır.

Oyuncular: Narilya Gulmongkolpech, Sawanee Utoomma, Sirani Yankittikan

Yönetmen: Banjong Pisanthanakun

boga-19.jpg

5. Yok Oluş (Annihilation, 2018):

IMDb: 6.8

Özet: Biyolog Lena, ekibiyle birlikte 'Area X' adlı gizemli anomalilerin yaşandığı bir bölgeye keşif gezisine gider. Amaçları araziden örnek toplamak, haritalandırmak ve bunları raporlamaktır. Ancak bu esrarengiz yerde hem akıl sağlıkları hem de hayatları büyük risk altındadır.

Oyuncular: Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez

Yönetmen: Alex Garland