İkinci Türk astronot Tuva Cihangir Atasever ne zaman uzaya gidecek? Tuva Cihangir Atasever kimdir?

Tuva Cihangir Atasever'in uzay yolculuğu hakkında detaylar araştırılıyor. Alper Gezeravcı, Türkiye'nin ilk astronotu olarak uzaydaki görevini tamamladı ve yurda döndü. Gözler böylece ikinci astronot Tuva Cihangir Atasever'in uzay yolculuğuna çevrildi. Peki, ikinci Türk astronot Tuva Cihangir Atasever uzaya ne zaman gidecek? Tuva Cihangir Atasever kim? Detaylar, haberimizde...

İkinci Türk astronot Tuva Cihangir Atasever ne zaman uzaya gidecek? Tuva Cihangir Atasever kimdir?

Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'in uzay yolculuğu için geri sayım başladı. Peki, Tuva Cihangir Atasever uzaya ne zaman gidecek? Tuva Cihangir Atasever kimdir ve uzay görevi ne olacak? İşte, detaylar...

boga-34.jpg

TUVA CİHANGİR ATASEVER UZAYA NE ZAMAN GİDECEK?

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın başarılı görevinin ardından gözler, Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'e çevrildi. Türkiye Uzay Ajansı, Atasever'in uzay yolculuğunun yaklaşık olarak 80 kilometrelik bir yörünge altı uçuşu kapsayacağını ve bu süreçte 7 farklı deney gerçekleştireceğini açıkladı.

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç, Atasever'in uzay görevinin Nisan ayının ilk haftalarında gerçekleşmesinin beklendiğini duyurdu.

boga-35.jpg

TUVA CİHANGİR ATASEVER KİMDİR?

Tuva Cihangir Atasever, 12 Ağustos 1992 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Lisans eğitimini Ankara Bilkent Üniversitesi'nde Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamladıktan sonra Kaliforniya Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamlayan Atasever, Türkiye'ye dönüşünde Roketsan'da Aviyonik mühendisi olarak beş yıl çalıştı.