Bağırsakları çalıştırıyor, kabızlıktan eser kalmıyor! Bağırsak dostu altın süt tarifi

Son zamanlarda popülerliği giderek artan altın süt, sağlık ve beslenme alanında önemli bir konumda yer alıyor. Hindistan'da köklü bir geçmişe sahip olan bu mucizevi içecek, kabızlık gibi yaygın sindirim sorunlarına karşı etkili bir çözüm sunuyor. Bağırsakları adeta bir motor gibi çalıştırarak kabızlığı kökünden kurutan altın süt, içeriğinde bulunan sağlıklı bileşenlerle birçok fayda sağlıyor. Peki, altın süt nasıl hazırlanır? Detaylar, haberimizde...

Bağırsakları çalıştırıyor, kabızlıktan eser kalmıyor! Bağırsak dostu altın süt tarifi

Bağırsakları adeta bir motor gibi çalıştırarak kabızlığı kökünden kurutan mucizevi bir içecek, altın süt, son zamanlarda popülerliğini giderek artırıyor. Hindistan'da köklü bir geçmişe sahip olan bu geleneksel içecek, zerdeçalın ana bileşeniyle sütün bir araya gelmesiyle oluşan bu içecek, altın süt olarak bilinir. Altın süt, sağlık ve beslenme alanında birçok faydası olan bir içecektir ve özellikle kabızlık sorunu yaşayanlar için önemli bir çözüm sunuyor. Peki, altın süt nasıl hazırlanır?

whatsapp-image-2024-02-16-at-12-05-37.jpeg

ALTIN SÜT TARİFİ

Altın süt, içeriğinde bulunan kurkumin sayesinde hücre yenilenmesini destekler, serbest radikalleri temizler ve cildin güzelleşmesine yardımcı olur. Ayrıca regl döneminin ağrısını azaltır, hormon dengesini sağlar ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Bununla birlikte, karaciğer yağlanmasını önler, insülin seviyesini dengeler ve tokluk hissi yaratırken yağ yakımını hızlandırır. Ayrıca öksürük, nezle gibi şikayetlerin giderilmesine yardımcı olur, sindirim sorunlarını hafifletir ve anti-enflamatuar özelliği sayesinde ağrıları azaltır, doğal bir ağrı kesici olarak işlev görür.

whatsapp-image-2024-02-16-at-12-05-36.jpeg

Malzemeler:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil veya taze rendelenmiş zencefil
  • Yarım tatlı kaşığı toz tarçın
  • Bir tutam karabiber

boga-2024-02-16t120020-704.jpg

Yapılışı:

Tüm malzemeler bir tencerede karıştırılarak orta ateşte hafifçe kaynatılır ve isteğe bağlı olarak tatlandırıcı eklenir. Ardından sıcak servis edilir.