YKS 2. geç başvuru nasıl yapılır 2024? YKS 2. geç başvuru ücreti ne kadar 2024? YKS ne zaman 2024?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvurularının sona ermesinin ardından, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ikinci geç başvuru tarihleri açıklandı. 2024 YKS, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumdan oluşacak. Peki, YKS'nin ikinci geç başvuru tarihi ne zaman? YKS sınavı ne zaman yapılacak? YKS sınavına kaç gün kaldı?

YKS 2. geç başvuru nasıl yapılır 2024? YKS 2. geç başvuru ücreti ne kadar 2024? YKS ne zaman 2024?

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), ÖSYM tarafından organize edilecek. Sınav takvimine göre YKS başvuruları şubat ayında alınmıştı ve geç başvurular da geçtiğimiz günlerde sona ermişti. Ancak son dakika YÖK açıklamasıyla, YKS'nin tarihi ve ikinci geç başvuru günleri hakkında bilgi verildi. Peki, YKS 2. geç başvuru ne zaman? YKS 2. geç başvuru ücreti ne kadar? İşte, YKS'nin tarihi ve ikinci geç başvuru günlerine ilişkin detaylar...

YKS 2. GEÇ BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre YKS için 2. geç başvurular alınacak. Yükseköğretim Kurulu tarafından yayımlanan ve yurt dışındaki üniversitelere kayıt olmak isteyen Türk öğrencilere YKS’ye girme şartı getiren yönetmelik dolayısıyla mağduriyet yaşanmaması için sağlanan ikinci geç başvuru 25-28 Mart 2024 tarihleri arasında yapılabilecek.

2024 YKS NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından düzenlenecek olan üç oturumdan oluşan üniversite sınavı YKS 8-9 Haziran günlerinde uygulanacak.

YKS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

YKS'nin geç başvuru dönemindeki ücreti 442,5 TL idi. İkinci geç başvuru sürecinde de aynı ücretin ödenmesi bekleniyor.