Süleyman Soylu 3 gazeteciyi gösterdi: Neye hizmet ettiğinin farkında değiller

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3 gazeteciyi isim vererek hedef gösterdi.

Süleyman Soylu 3 gazeteciyi gösterdi: Neye hizmet ettiğinin farkında değiller

7 yıllık İçişleri Bakanlığının ardından Haziran 2023'te koltuğunu Ali Yerlikaya'ya devreden Süleyman Soylu, GDH TV'ye katılarak burada açıklamalarda bulundu. Kendisi hakkında son 10 ay içerisinde 550 olumsuz köşe yazısı yazıldığını belirten Soylu, Gazeteci Murat Ağırel, Gazeteci Timur Soykan ve Gazeteci Fatih Altaylı'yı hedef gösterdi.

"BU ARKADAŞLAR NEYE HİZMET ETTİKLERİNİN FAKINDA DEĞİLLER"

Kendi döneminde uyuşturucu kaçakçıları ve çetelerle mücadele edildiğini savunan Soylu, "Murat Ağırel, Timur Soykan ve Fatih Altaylı; bu arkadaşlar neye hizmet ettiğinin farkında değil. Türkiye'de 2021 ve 2022'de hiçbir cinayet faili meçhul kalmamıştır. Türkiye bu 7 yıl boyunca 1050 ton uyuşturucu yakaladı. Peki bunu yakalayan insanlara bu haksızlık değil mi" dedi.

"TÜRKİYE'NİN GRİ LİSTEYE ALINDIĞI YOK"

"Türkiye hiçbir suç örgütüne nefes aldırmayacak şekilde alt yapısını kurmuştur" diyen Soylu "Onların iddiasına göre herkes var bu işin içinde, tüm dünyanın gözü önünde biz bu iddiaları yapıyoruz. Ya siz deli misiniz? Dünyada aranan kimse Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapılamaz. Dünyanın hiçbir raporunda Türkiye, uyuşturucudan organize suçtan ve terörün finansmanını sağladığından dolayı gri listeye alındığı yok" ifadelerini kullandı.