31 Mart'ta kafeler açık mı? Seçim günü düğün yapılır mı? Seçim yasakları neler 2024?

31 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde, oy verme günü boyunca bazı yasaklar ve kısıtlamalar uygulanacak. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirttiği seçim günü yasakları nelerdir ve seçim gününde hangi yerler açık veya kapalı olacak? Kafeler ve alışveriş merkezleri gibi yerler 31 Mart Pazar günü açık mı yoksa kapalı mı?

31 Mart'ta kafeler açık mı? Seçim günü düğün yapılır mı? Seçim yasakları neler 2024?

31 Mart'ta Mahalli İdareler Seçimi yapılacak. Bu seçim gününde, belirli bir saat kadar bazı yerlerin kapalı olacağı biliniyor. Seçim gününde uyulması gereken kurallar ve çeşitli yasaklar da bulunuyor. İşte, 31 Mart seçim gününe ilişkin yasaklar...

31 MART SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI NELER?

  • Yasanın 79. maddesi kapsamında oy verme günü, her türlü içki satışı ve içki içilmesi yasak olacak.
  • Oy verme gününde, bütün eğlence yerleri de oy verme süresince kapalı kalacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda ise yalnız yemek servisi yapılabilecek.
  • Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse silah taşıyamayacak.
  • Seçim günü saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organlarının seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak, 18.00 ile 21.00 arasında yalnızca YSK'nin seçimle ilgili haber ve tebliğleri yayınlanabilecek. Saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak ancak YSK bu süreyi öne alabilecek.

SEÇİM GÜNÜ KAFELER, AVM'LER KAPALI MI, DÜĞÜN OLUR MU?

Seçim gününde, düğün, nişan ve benzeri eğlence etkinlikleri saat 18:00'den sonra düzenlenebilir. Tüm genel eğlence mekanları ise oy verme süreci boyunca kapalı olacak. Lokantalarda ise sadece yemek servisi yapılabilecek.