31 Mart yerel seçimde kaç oy pusulası var? Partilerin oy pusulasındaki sıralaması nasıl olacak?

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde, 31 Mart tarihinde ülke genelinde gerçekleşecek olan oy kullanma süreci için hazırlıklar son aşamaya gelmiş durumda. Bu seçimlere toplamda 34 parti katılırken, bağımsız adaylar da oy pusulalarında yer alacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından paylaşılan oy pusulaları, seçmenlerin merakını uyandırdı. Peki, bu yerel seçimlerde kaç oy pusulası bulunacak? Muhtar ve belediye başkanlığı pusulası nasıl olacak, hangi renkler kullanılacak?

31 Mart yerel seçimde kaç oy pusulası var? Partilerin oy pusulasındaki sıralaması nasıl olacak?

Yerel yönetimlerin belirleneceği 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde 81 il, 973 ilçe, 390 belde başkanı ile 50 bin 336 muhtar belirlenecek. Seçmenlerin ise oy kullanırken hangi pusulaları kullanacaklarına dair detayları araştırmaları kaçınılmaz bir durum haline geldi. İşte, YSK'nın belirlediği yerel seçim oy pusulalarının detayları...

YEREL SEÇİMDE KAÇ OY PUSULASI VAR?

Yerel seçimlerde tüm pusulaların tek zarfa konulacağı belirtilirken, toplamda 4 adet oy pusulası kullanılacak. Bu pusulaların renkleri ve hangi amaçla kullanılacakları da ayrıca belirlendi.

Büyükşehir belediye başkanlığı için oy pusulası beyaz renkte olacak. İl genel meclisi üyelikleri için oy pusulası turuncu renkte tasarlanacak. Belediye başkanlığı için oy pusulası mavi renkte olacak. Belediye meclisi üyeliği için oy pusulası ise sarı renkte kullanılacak.

PARTİLERİN OY PUSULASINDAKİ SIRALAMASI

Partilerin oy pusulasında; AK Parti 1, İYİ Parti 2, Sol Parti 3, Büyük Birlik Partisi 4, Memleket Partisi 5, Anavatan Partisi 6, Demokratik Sol Parti 7, Yeniden Refah Partisi 8, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 9, Türkiye Komünist Partisi 10, Anadolu Birliği Partisi 11, Zafer Partisi 12, Halkın Kurtuluş Partisi 13, Türkiye Komünist Hareketi 14, Bağımsız Türkiye Partisi 15, Gelecek Partisi 16, Yeni Türkiye Partisi 17, CHP 18, Emek Partisi 19, HÜDA PAR 20, Hak ve Özgürlükler Partisi 21, Ocak Partisi 22, Adalet Birlik Partisi 23, Demokrat Parti 24, Güç Birliği Partisi 25, Millet Partisi 26, Milli Yol Partisi 27, Adalet Partisi 28, Aydınlık Demokrasi Partisi 29, MHP 30, Türkiye İşçi Partisi 31, Demokrasi ve Atılım Partisi 32, Saadet Partisi 33, Vatan Partisi 34, şeklinde sıralanacak.