31 Mart yerel seçim ikinci tura kalırsa ne olur? Seçimin ikinci turu ne zaman?

31 Mart Yerel Seçimi için geri sayım devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Yerel Seçimlerde herhangi bir sebeple seçim işlemleri iptal edilirse, yeni seçimin yapılacağı tarih belirlendi. Peki, seçim ikinci tura kalırsa ne zaman yapılacak?

31 Mart yerel seçim ikinci tura kalırsa ne olur? Seçimin ikinci turu ne zaman?

31 Mart Seçimleri iptal edilirse, yeni seçim tarihi hakkında bilgi Resmi Gazete'de yayımlandı. İkinci tur seçim tarihi ne zaman olacak, hangi tarihte gerçekleşecek? İşte ikinci tur seçim tarihiyle ilgili detaylar...

İKİNCİ TUR SEÇİM NE ZAMAN YAPILACAK?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Resmi Gazete'de duyurulan karara göre, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde, seçim işlemlerinin herhangi bir sebepten iptal edilmesi durumunda, ilgili seçim çevresinde yeniden seçim yapılacağı belirlendi. Bu yeniden seçimin 2024 yılının haziran ayının ilk pazar gününe, yani Haziran 2024'ün ilk pazar gününe denk gelmesi gerektiği açıklandı.

Kararda ayrıca, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşememiş olan belediye seçimleri, muhtar ve ihtiyar meclisi/heyeti üyeliği seçimleri ile 1 Ocak 2024'ten itibaren oluşan mahalli idare birimlerinden olan köylerin muhtar ve ihtiyar meclisi üyeliği seçimlerinin 2 Haziran Pazar günü yapılması gerektiği söylendi.

Yayımlanan karara göre, yeniden yapılması gereken seçimlerin, bu seçimin tekrarı ve seçimin devamı niteliğinde olduğu, bu nedenle sadece oy verme işlemlerinin tekrarlanması gerektiği belirtildi.