Yeni yıl halka arz takvimi belli oldu mu? Ocak 2024 bu hafta halka arz var mı?

Yeni yıl halka arz takvimi belli oldu mu? Ocak 2024 bu hafta halka arz var mı? İşte 1-5 Ocak 2024 halka arz takvimi...

Yeni yıl halka arz takvimi belli oldu mu? Ocak 2024 bu hafta halka arz var mı?

Yatırımcılar, yeni haftaya girdikleri bu ilk günlerde, 2024 yılında gerçekleşecek halka arzları yakından takip ediyor. 1 Ocak Pazartesi günü itibarıyla, Türk borsası 2024'e resmen adım attı. Önceki yılda halka arz yoluyla yatırımlarını değerlendiren birçok kişi, 2024'te de benzer bir başarı elde etmek ve portföylerine yeni değerler katmak istiyor. Bu bağlamda, haftanın geri kalanında yeni halka arzların olup olmadığı merak konusu.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, Türk borsasının güçlü konumunu vurgulayarak, ilginin ve halka arzların 2024'te de devam edeceğini belirtti. Gönül, finansal piyasaların dünya genelindeki gelişmelerden etkilendiğini ifade etti. Bu açıklamalar, yatırımcıları gelecek halka arzlar konusunda daha da bilgilendirdi.

1-5 OCAK 2024 HALKA ARZ TAKVİMİ

Ancak, bu hafta (1-5 Ocak 2024) itibarıyla yeni bir halka arz olacak şirket bulunmuyor. 1 Ocak Pazartesi günü resmi tatil olması nedeniyle borsa işlemleri gerçekleşmeyecek. Halka arzlar genellikle SPK ile yapılan başvuruların olumlu sonuçlanmasıyla gerçekleşir. Şirketlerin başvurularının kabul edilmesi durumunda, halka arz süreci başlar. Gelecekteki halka arz gelişmelerini takip etmek için hurriyet.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Son olarak, 13-14-15 Aralık tarihlerinde Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin halka arz talebinde bulunduğunu ve daha sonra Yıldız Pazar'da işlem görmeye başladığını hatırlatmak önemlidir. Bu gibi gelişmeler, yatırımcılar için önemli fırsatları ve stratejileri belirleme konusunda yardımcı olabilir.