En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Memura ne kadar zam yapılacak?

Temmuz ayında emekli maaşları, ay içerisinde emeklilerin hesaplarına yatırılacak. Zam sonrası en düşük maaşın 12 bin lira olması öngörülüyor.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Memura ne kadar zam yapılacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklamalarıyla birlikte ekonomi gündemi canlandı. Emeklilerin maaşlarına dair yapılan düzenlemeler, Temmuz ayından itibaren yürürlüğe girecek.

EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Gazete Duvar'ın haberine göre, Merkez Bankası'nın son tahminlerine göre, yıl sonu enflasyon oranının %44,19 olması bekleniyor. Buna göre, Temmuz ayından itibaren emeklilerin maaşlarına %25,39 oranında zam yapılacak. Bu artışla birlikte, en düşük emekli maaşı 12.000 TL ile 13.000 TL arasında olacak. 2024 yılında memur maaşları ve memur emeklilerinin aylıklarına da zam yapılacak. İlk 6 ayda yüzde 15, ikinci 6 ayda yüzde 10, 2025'in ilk 6 ayında yüzde 6 ve ikinci 6 ayında yüzde 5 oranında zam uygulanacak.

ENFLASYON FARKI DA YANSITILACAK

Mart ayı itibarıyla memur ve memur emeklisi maaşlarına enflasyon farkının da yansıtılacağı açıklandı. Bu adım, maaşlardaki güncellemelerin doğru oranda yapılmasını sağlayacak.

EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Temmuz ayı emekli maaşları, Temmuz ayı içinde emeklilerin hesaplarına yatırılacak. Emekli maaşı almak isteyenlerin ilgili kurumlara başvurması gerekiyor.