Vedat Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili açıklamada bulunarak görüşmelerin başlayacağı zamanı açıkladı ve "Sosyal diyaloğu ve taraflar arasındaki maksimum faydayı gözeterek verimli bir görüşme gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi.

Vedat Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret görüşmelerine ilişkin yaptığı açıklamada, çalışmaların aralık ayında başlayacağını söyledi.

Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki ortak basın toplantısı öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelerek soruları yanıtladı.

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Asgari ücret konusunda önemli açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, görüşmelerin Aralık ayında başlayacağını ifade ederek, "Sosyal diyaloğu ve taraflar arasındaki maksimum faydayı gözeterek verimli bir görüşme gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi.

ÇALIŞAN EMEKLİLERİN İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Ayrıca, çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmesi konusunda da bilgi veren Bakan Işıkhan, Meclis'te kabul edilir edilmez bu konuda çalışmalara başlayacaklarını belirtti. Henüz bir tarih veremese de emeklilere en kısa sürede ulaştırmayı planladıklarını ifade etti. Bakan, Cumhurbaşkanı talimatıyla kapsam dışı kalan emeklilerin de dahil edileceği bu ikramiye ile ilgili olarak, "Daha önce kapsam dışı kalan yaklaşık 4 milyon 689 bin emeklimiz vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün emeklilerimiz 5 bin lira ikramiyeyi almış olacak" şeklinde konuştu.