Usulsüz elektrik kullanımı cezası nedir 2024?

Usulsüz elektrik kullanımı cezası nedir? Kaçak elektrik cezası nedir? İşte kaçak elektrik kullanmanın cezası...

Usulsüz elektrik kullanımı cezası nedir 2024?

Kaçak elektrik kullanımı, son yıllarda merak edilen ve üzerine en çok arama yapılan konulardan biridir. 2024 kaçak elektrik kullanımı ne kadar? Kaçak elektrik cezası ne kadar? İşte detaylar....

KAÇAK ELEKTRİK KULLANIMI İLE USULSÜZ ELEKTRİK KULLANIMI ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Usulsüz elektrik kullanımı, kişinin kendi adına elektrik satış sözleşmesi olmadan enerji tüketimi yapması, abone grubu dışında elektrik kullanması gibi durumları içerir. Kaçak elektrik kullanımı ise Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'ne aykırı olarak enerji tüketimini ifade eder.

USULSÜZ ELEKTRİK KULLANIMI CEZASI NEDİR?

Usülsüz elektrik kullanımında, tespit edilen tüketicinin yerine getirmesi gereken yükümlülükler için 15 gün süre verilir. Bu sürede yükümlülükleri yerine getirilmeyen tüketicinin, abone grubuna ait olduğu yıla ilişkin kesme/açma ücretinin 5 katı tutarında ceza alması gerekebilir.

KAÇAK ELEKTRİK CEZASI NEDİR?

Kaçak elektrik kullanımının tespit edilmesi durumunda Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'ne göre ceza uygulanır. Kaçak elektrik cezası, abonenin toplam kaçak kullanım miktarına bağlı olarak belirlenir.

KAÇAK ELEKTRİK KULLANIMI CEZASI NE KADAR?

Kaçak elektrik kullanımı cezası, abonenin toplam kaçak kullanım miktarına bağlı olarak belirlenir ve aktif enerji bedelinin tek terimine göre hesaplanır. Bu bedel, kaçak kullanımın tespit edildiği tarihe kadar olan dönem için geçerlidir. İlk kez tespit edilen kaçak kullanım için ceza, tek terimli aktif enerji tarife bedelinin 1,5 katıdır. Tekrarlanan kaçak kullanım durumunda ise ceza, 2 katına çıkar.