Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, minimum asgari ücreti açıkladı!

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret pazarlığını başlatacakları rakamı açıkladı. Bu rakamın altında bir fiyatın olmayacağı da anlaşılmış oldu. İşte Atalay'ın asgari ücret açıklaması...

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, minimum asgari ücreti açıkladı!

Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği asgari ücret belirlenme süreci başlarken, Türk-İş’in Genel Başkanı Ergün Atalay, pazarlıklara kaç bin liradan başlayacaklarını duyurdu.

ASGARİ ÜCRET PAZARLIĞI 14 BİN 25 TL'DEN BAŞLAYACAK

Türk-İş Genel Başkanı Atalay, NTV'ye yaptığı açıklamada, asgari ücret pazarlığına 14 bin 25 TL ile başlayacaklarını ifade etti. Bu rakam, dört kişilik bir ailenin aylık açlık sınırı olarak belirlenmiş durumda.

Son yıllarda rekor seviyelerde artan enflasyon ve ekonomik zorluklarla birlikte asgari ücret, yılda iki kez belirleniyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile bundan sonra asgari ücretin yılda bir kez belirleneceği belirtilmişti.

Türk-İş'in verilerine göre, Kasım ayında dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması (açlık sınırı) 14.025 TL, gıda harcamaları ile birlikte diğer temel ihtiyaçlar için gereken toplam gelir (yoksulluk sınırı) ise 45.686 TL olarak hesaplandı. Bu durumda, net asgari ücret olan 11.402 TL, belirlenen sınırın oldukça altında kalmış bulunuyor. Asgari ücretin belirlenme süreci, çalışanlar ve ekonomi takipçileri tarafından yakından izlenmeye devam ediyor.