Tüm emeklileri ilgilendiriyor! CHP'den önemli çağrı

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, emekliler için hükümete çağrıda bulundu. Çalışmayan emeklilere ödenecek olan 5 bin TL için çağrı yapan Günaydın, bu ödemenin tüm emeklilere yapılmasını istedi.

Tüm emeklileri ilgilendiriyor! CHP'den önemli çağrı

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, hükümete emekliler için çağrı yaptı.

Hükümetin aldığı kararla birlikte bir kereliğe mahsus olmak üzere çalışmayan emeklilere 5 bin TL ödeme yapılıyor. Bu düzenlemenin iptal edilmesini isteyen Günaydın, yapılacak olan ödemenin tüm emeklilere yapılmasını istedi.

"TÜM EMEKLİLERE 5 BİN LİRA ÖDENSİN"

10 Kasım itibarıyla çalışmayan emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin düzenlemenin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını hatırlatan Günaydın, "Her gün emekli yurttaşlarımız bize ulaşıyor ve "Bu adaletsizliği dile getirin" diyor. 16 milyondan fazla emeklinin yarısı, 7 bin 500 lira ile karnını doyurmaya çalışıyor. Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla vereceğiniz 5 bin liralık ikramiyeyi, geçinemediği için çalışmak zorunda kalan emeklilere çok görüyorsunuz. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. CHP, her zamanki gibi emeklinin, çalışanın, emekçinin yanında olmuş ve konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşımıştır. Anayasa Mahkemesi'nden ivedilikle bir düzenleme bekliyoruz. Bu adaletsizlik ortadan kalksın ve tüm emeklilere 5 bin lira ödensin. "Buna bütçemiz yok" diyenlerin o bütçeyi nerelere harcadığını bu millet, çok iyi bilmektedir" diye konuştu.