Öğrenci velileri dikkat! Yüzde 60 zamlı ödeyebilirsiniz

Öğrenci velilerini yakından ilgilendirecek bir haber geldi. İstanbul'da servis şoförleri, artan maliyetler karşısında yüzde 60 oranında zam talep ediyor.

Öğrenci velileri dikkat! Yüzde 60 zamlı ödeyebilirsiniz

Yeni yılın başlamasıyla birlikte, taksicilerin ardından okul servislerinden de zam talepleri geldi. Okul servisleri, kalem harcamalarındaki artış nedeniyle servis ücretlerine yüzde 60 oranında zam talep etti. Bu gelişmeler üzerine veliler, 8 Ocak 2024 tarihinde yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısını bekliyor.

OKUL SERVİS ÜCRETLERİ İÇİN YÜZDE 60 ZAM TALEP EDİLİYOR

Servis şoförleri, artan kalem harcamalarını gerekçe göstererek yaptıkları zam talebinde, şoför maaşlarının yüzde 50 oranında arttığını, akaryakıt, MTV, kasko, sigorta ve devlete ödenen vergilerin yüzde 58 oranında arttığını dile getirdi. Servis ücretlerine yapılacak olan yüzde 60 zam talebinin kabul edilmesi durumunda, en düşük servis ücreti 2 bin 808 TL olacak.

Zam talepleri, İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında ele alınacak ve alınacak kararlar yarın kamuoyuna duyurulacak. Öne çıkan talepler arasında, İstanbul genelindeki ulaşım ücretlerine de zam yapılması öngörülüyor. Veliler, zam talepleri kabul edilirse servis ücretlerinin aylık maliyetinin 2 bin 808 TL'ye kadar çıkabileceğini ifade ediyor.