Nisan ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? Kira zam sınırı devam edecek mi?

TÜİK enflasyon verileri açıklandı. Verilerin açıklanmasının ardından nisan ayı kira artış oranı da belirlenmiş oldu. Peki, Nisan ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? Yüzde 25 kira zam sınırı devem ediyor mu, ne zaman sona erecek?

Nisan ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? Kira zam sınırı devam edecek mi?

Her ayın başında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verileri ile birlikte kira artış oranı da belirleniyor. İş yerlerinin kira sözleşmesi nisan ayında yenilenecek olan vatandaşlar için de nisan ayı kira artış oranı beli oldu. Peki Nisan ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu?

NİSAN AYI KİRA ARTIŞ ORANI KAÇ OLDU?

TÜİK tarafından 3 Nisan Çarşamba günü açıklanan enflasyon verilerinin ardından TÜFE rakamları ortaya çıktı. TÜFE 2024 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 3,16, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,06, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 68,50 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 57,50 olarak gerçekleşti. Böylelikle iş yeri kira artış oranı 12 aylık TÜFE ortalamasına göre % 57,50 olarak gerçekleştirilecek.

Konut kira zam sınırı Temmuz 2024 tarihine kadar yüzde 25 olarak devam ediyor olması nedeniyle konutlarda en fazla Nisan ayında da yüzde 25 zam yapılabilecek.