Nisan ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

Evde bakım maaşı ödemeleri, her ay düzenli olarak hesaplara yatırılıyor. Ancak, Nisan ayındaki evde bakım maaşı ödeme tarihleri, Ramazan Bayramı'nın yaklaşması nedeniyle gündemde önemli bir konu haline geldi. Peki, evde bakım maaşı bu ay erken yatar mı?

Nisan ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

Nisan ayında ihtiyaç sahiplerine ödenen evde bakım aylığı ödemeleri gündemde. 2024 Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, evde bakım maaşı ödemelerinin öne çekilmesi bekleniyor. Her ayın 15 ile 31'i arasında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılan evde bakım maaşının ne zaman yatacağı ise merak konusu. Peki, evde bakım maaşları ne zaman yatacak? Evde bakım maaşları bayramdan önce yatar mı?

EVDE BAKIM MAAŞI BAYRAMDAN ÖNCE YATAR MI?

Evde bakım aylıkları, her ayın 15'i ile 31'i arasında hak sahiplerine ödeniyor. Bayram dolayısıyla evde bakım maaşlarının erken ödenmesi beklentisi olmasına rağmen, henüz erken ödeme tarihine dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Memur maaşlarının normal zamanda ödeneceğinin açıklanmasının ardından, evde bakım maaşlarının da genellikle planlanan tarihlerde ödeneceği tahmin ediliyor.

Memur maaşlarına yapılan zamla birlikte, evde bakım aylığı da yüzde 49,25 oranında artmıştır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuyla ilgili açıklama yaparak ödemelerde yaklaşık yüzde 50 oranında bir artış yapıldığını belirtmiştir. Buna göre, 5 bin 97 lira olan Evde Bakım Yardımı miktarı, bu yılın ocak-temmuz dönemi için 7 bin 608 liraya yükselmiştir.