Muhtar maaşı ne kadar 2024? Azalar maaş alıyor mu?

Türkiye, 31 Mart Pazar günü yerel yönetim seçimleri için sandık başına gitti. Seçmenler, büyükşehir belediye başkanları, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri ve muhtarlar için oy kullandılar ve yerel yönetimlerini belirlediler. Şimdi ise gözler, 2024 yılında muhtar maaşlarında ne gibi değişiklikler olacağına çevrildi. Peki, muhtar maaşı ne kadar 2024?

Muhtar maaşı ne kadar 2024? Azalar maaş alıyor mu?

31 Mart 2024 tarihinde, milyonlarca seçmen yerel yönetimlerin belirlenmesi için sandık başına gitti. Bu süreçte büyükşehir belediye başkanları ve muhtarlar da dahil olmak üzere seçmenler, tercihlerini belirlemek için oy kullandılar. Bu seçim sürecinin ardından, muhtarların maaşlarının ne kadar olduğu merak konusu haline geldi. Peki, 2024 yılında muhtarların maaşı ne kadar olacak?

2024 MUHTAR MAAŞLARI NE KADAR?

Muhtarlık maaşlarına, 2024 yılı itibarıyla zam geldi. Son asgari ücret zammının ardından muhtarların aldığı maaşlarda da artışa gidildi.

Buna göre muhtarların aldığı maaşlar şu şekilde;

2024 yılı en düşük muhtar maaşı: 17.002 TL
2024 yılı en yüksek muhtar maaşı: 18.500 TL

EN YÜKSEK MUHTARLIK MAAŞI KİME VERİLİR?

Muhtarların yönettiği köy ve mahallelerin yerleri değişkenlik gösterir. Bu bağlamda, muhtarlar hem mahalle muhtarı hem de köy muhtarı olarak görev alabilirler. 2024 yılı itibarıyla en yüksek muhtarlık maaşı, büyükşehirlerde görev yapan muhtarlara veriliyor.

EMEKLİ MUHTAR MAAŞI NE KADAR?

Çalışma hayatında asgari ücret düzeyinde maaş alan muhtarlar, emekli olduklarında da maaş almaya devam ederler. 2024 yılı itibarıyla emekli bir muhtarın maaşı ise 11.566 TL'dir.

MUHTAR AZALARI MAAŞ ALIR MI?

Muhtar azaları maaş almazlar. Muhtar azalığı, gönüllü olarak yapılan bir görevdir.