Memur maaş farkı ne zaman, ne kadar yatacak?

Memur maaş farkı ne zaman yatacak? Memur maaş farkı ne kadar yatacak? İşte maaşı farkı hakkında ayrıntılar...

Memur maaş farkı ne zaman, ne kadar yatacak?

2024 yılının başlamasıyla birlikte memurlar ve memur emeklileri için belirlenen maaş zamları resmi olarak açıklandı. Söz konusu zam oranlarına göre memur maaşlarında artış yaşanacak ve gözler şimdi zam farklarının ödeneceği tarihe çevrildi.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ MAAŞ FARKI NE ZAMAN YATACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamları doğrultusunda, 2024 yılında memur ve memur emeklileri için belirlenen maaş zammı yüzde 49.25 olarak netleşti. Bu zam oranları doğrultusunda, memur maaşlarına ek olarak ödenmesi gereken maaş farkları da belirlendi. Memur ve memur emeklileri, bu zam farklarını 15 Ocak tarihinden itibaren hesaplarında görebilecekler.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI VE EMEKLİ AYLIĞI

Yapılan zamların ardından en düşük memur maaşı aile yardımı ödeneği dahil olarak 22 bin 17 liradan 32 bin 861 liraya yükselirken, en düşük memur emekli aylığı da 9 bin 876 liradan 14 bin 741 liraya çıktı.

Bu artışlar, milyonlarca memur ve memur emeklisini doğrudan etkileyecek olup, 15 Ocak itibariyle maaşlarında bu yükselişi görecekler. Memurlar ve emekliler, zamlı maaşlarını ve maaş farklarını beklenen tarihte hesaplarında görmeye başlayacaklar.