KYK bursu ne zaman yatacak? KYK bursu nereye yatacak?

KYK burs sonuçları belli oldu. KYK bursu ne zaman yatacak? KYK bursu nereye yatacak? KYK burs ücreti ne kadar? İşte KYK burs ücretlerine dair detaylar...

KYK bursu ne zaman yatacak? KYK bursu nereye yatacak?

KYK bursu ödeme tarihleri, öğrenciler tarafından merakla araştırılıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 14 Kasım tarihinde Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, 12 Ekim-19 Ekim tarihleri arasında alınan KYK burs başvurularına ilişkin sonuçların erişime açıldığını duyurdu. Şimdi ise gözler, "2023-2024 KYK 3 aylık toplu ödemeleri ne zaman yatacak?" sorusunun yanıtına çevrildi. İşte KYK bursu ödeme tarihleri ile ilgili detaylar...

KYK burs ödemeleri, T.C. kimlik numarasının son hanesine göre öğrencilere aktarılıyor. Bu yılki burs başvuruları tamamlandı ve sonuçlar 13 Kasım 2023 Pazartesi günü açıklandı.

KYK BURS NE ZAMAN YATACAK?

Burslar, KYK tarafından belirlenen tarihlerde öğrenci hesaplarına yatırılacak. KYK burs ve kredisi ödemeleri her ay, öğrencinin TC kimlik numarasının son rakamına göre ayın 6. ve 10. günleri arasında hesaplanarak gerçekleştiriliyor.

KYK BURSU NEREYE YATACAK?

Öğrenciler, kendilerine verilen şifrelerle internet üzerinden kredi ve burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini öğrenebilirler. Ayrıca, öğrenciler bankamatik kartlarını da bankadan temin edecekler. İlk kez burs ve kredi alacak öğrencilerin ekim, kasım ve aralık ayı ödemelerini bir arada almaları bekleniyor.

KYK BURSU KAÇ LİRA?

2024 KYK bursu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Yapılan duyuruya göre; 2024 yılında lisans öğrencileri için 2 bin, yüksek lisans öğrencileri için 4 bin, doktora öğrencileri için ise 6 bin lira olarak belirlendi. Bu gelişmeler, öğrencilerin finansal durumlarına önemli bir katkı sağlamayı hedefliyor.