Korkutan ihtimal: Benzin ve motorine 9 lira zam gelebilir!

Benzin ve motorine zam gelmese bile ÖTV zammı kapıya dayandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yetkisini kullanmaması halinde akaryakıt cephesindeki ÖTV'ye en az 2.5 lira zam gelecek. Erdoğan yetkisini kullandığında ise bu artış 9 lirayı bulabilecek.

Korkutan ihtimal: Benzin ve motorine 9 lira zam gelebilir!

Türkiye'de petrol fiyatlarının düşmesine rağmen, buna karşın benzin, motorin ve otogaz fiyatlarındaki ucuzluk beklenmiyor. Tam tersine akaryakıt cephesinde yeni bir zam haberi gündeme oturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, akaryakıtta ÖTV'yi 5 katına kadar artırma yetkisi verilmişti. Erdoğan'ın bu yetkiyi kullanıp kullanmayacağı ise önümüzdeki ayın sonunda belli olacak. Ancak Erdoğan'ın yetkisini kullanmaması durumunda akaryakıta rekor bir ÖTV zammı gelecek.

AKARYAKITTTA ÖTV ZAMMI 9 LİRAYI BULABİLİR

ÖTV zammının en az 2.5 TL olması beklenirken, Erdoğan'ın yetkisini kullanması durumunda bu zammın 9 TL'yi bulabileceği öngörülüyor.

Alkol ve sigara gibi, benzin ve motorinde de ÖTV zammı 6 ayda bir gerçekleşiyor. Ocak ve Temmuz aylarında otomatik olarak artırılan bu vergilerin 2023 yılı sonuna kadar benzinde 7,526 TL, motorinde 7,055 TL ve otogazda 5,778 TL artırılması öngörülüyor. Bu durum, litre başına benzinin 9,03 TL, motorinin 8,47 TL ve otogazın 6,93 TL daha pahalı olacağı anlamına geliyor.