Kira yardımı kaç lira oldu 2024? Kira yardımına ne kadar zam geldi?

Kira yardımı kaç lira oldu 2024? Kira yardımına ne kadar zam geldi? İstanbul'da kira yardımı kaç lira? İşte detaylar...

Kira yardımı kaç lira oldu 2024? Kira yardımına ne kadar zam geldi?

2024 yılında kira yardımları, kentsel dönüşüm kapsamında yapılan desteklerle birlikte güncellendi. Peki kira yardımı kaç lira oldu 2024? Kira yardımına ne kadar zam geldi?

KİRA YARDIMI KAÇ LİRA OLDU 2024?

İstanbul'da kira yardımı, önceki döneme göre yaklaşık yüzde 57 oranında bir artışla 5500 TL seviyesine yükseltildi. Diğer büyükşehirlerdeki kira yardımı ise 3750 TL olarak belirlendi. Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir gibi illerde ise kira yardımı 4500 TL olarak uygulanmaya başlandı. Diğer illerde ise kira yardımı 3000 TL'den 2024 yılı itibariyle 4000 TL'ye çıkarıldı.

KİRA YARDIMINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

Riskli yapı tespiti yapılan binalardan etkilenen hak sahipleri, malik, kiracı veya ayni hak sahibi olarak kira yardımından faydalanabilirler. Kira yardımından yararlanmak isteyenler, riskli yapı tespiti yapılan konut ve işyerlerinden dolayı başvuruda bulunabilirler.

Başvurular, riskli yapının yıktırıldığı tarihten itibaren üç ay içinde, riskli yapının bulunduğu ildeki Müdürlük veya Belediyeye yapılmalıdır. Hak sahipleri, başvurularını yaparken kimlik bilgileri (nüfus cüzdanı), adres bilgileri raporu ve taşınmaza ait güncel taşınmaz kaydı gibi belgeleri sunmalıdır. Başvuruların değerlendirilmesinde A.R.A.A.D. Bilgi Sistemi kullanılmaktadır. Ancak sistemden kaynaklanan sorunlar nedeniyle bazı belgeler direkt olarak ilgilisinden istenebilmektedir.