Kentsel Dönüşüm Kredisi nasıl alınır? Kentsel Dönüşüm Kredisi başvuru şartları nedir? Aylık ödemeler ne kadar?

Kentsel dönüşüm için sunulacak kredi miktarı açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından duyurulan kentsel dönüşüm kredisinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, Kentsel dönüşüm kredisinin miktarı ne kadar, faiz oranı kaçtır gibi detayları öğrenmek için araştırmalara başladılar. Peki, Kentsel dönüşüm kredisi % kaç faizli? Kentsel dönüşüm kredisi hangi illerde geçerli?

Kentsel Dönüşüm Kredisi nasıl alınır? Kentsel Dönüşüm Kredisi başvuru şartları nedir? Aylık ödemeler ne kadar?

İklim değişikliğinin etkilerini en aza indirerek şehirleri afetlere karşı daha dirençli hale getirmek için yeni bir kredi kampanyası duyuruldu. Bu projede 5 il öncelikli olarak belirlendi.

Milyonlarca vatandaş ise kentsel dönüşüm kredisinin hangi iller için geçerli olduğunu öğrenmek istiyor. Aynı zamanda, kentsel dönüşüm kredisinin miktarı ne kadar, faiz oranı kaçtır gibi detaylar da merak ediliyor.

Peki, kentsel dönüşüm kredisi başvurusu ne zaman yapılabilecek ve hangi şartlar gerekiyor?

boga-21.jpg

KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİ NE KADAR, % KAÇ FAİZLİ?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm için 2,5 milyon TL’ye varan kredi desteği aylık yüzde 0,69 faiz ve 180 ay vadeyle verilecek.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİ HANGİ İLLER İÇİN GEÇERLİ?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm kredisinin İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ için verileceğini duyurdu. 5 ili kapsayan projede pilot il ise İzmir olarak açıklandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Başka konutu olmayan orta ve düşük gelirli vatandaşlara, şehit ve gazi yakınlarına, emeklilere ve engellilere yıllık yüzde 0,25 faiz indirimi sağlanacak.
  • A Sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık 0,50
  • B Sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0,25 faiz indirimi uygulanacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Kentsel dönüşüm kredisi başvuru tarihleri henüz belirlenmedi.