İslam Memiş uyardı: Ev ve araba almayı düşünenler aman dikkat!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ev ya da araba almayı düşünenlere uyarılarda bulundu. Ev fiyatları düşer mi? Araba fiyatları düşer mi? bu soruların yanıtlarını veren Memiş, önemli açıklamalarda bulundu.

İslam Memiş uyardı: Ev ve araba almayı düşünenler aman dikkat!

Ev ve otomobil satın almayı düşünen vatandaşları yakından ilgilendiren detaylar geldi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, özellikle ev satın alacakların elini çabuk tutması konusunda uyarı yaptı.

Beyaz TV'de yayınlanan "Akılda Kalsın" programına katılan İslam Memiş, şunları söyledi:

"EV ALMAK İSTİYORSANIZ BİR AN ÖNCE ALMALISINIZ"

"Enflasyon patlak verdi. TL bazlı emlak fiyatlarında düşüş beklemeyin. Ev almak istiyorsanız bir an önce almalısınız. Kasım ayındayız, aynı cümleyi kullanabilirim. Bugün parası olan, ev alma zorunluluğu olan, altın mı, borsa mı diye düşünen yanlış düşünür.

TL bazlı fiyatların düşme olasılığını zayıf buluyorum. Dolar ile maliyeti olan bir sektör konuşuyoruz. Dolar 18'den 28'e yükseldi. 2024'te 45'i görebiliriz. OVP bunu doğruluyor. Dövizin yükseldiği ortamda emlak maliyetleri düşmeyecek.

Kitlesel göçler Türkiye'ye devam edecek. Rusya, Ukrayna, İsrail, İran neresi olursa olsun Türkiye bir transfer merkezi ve göç alacak. Elinizde varsa hiç beklemeyin ve alın.

Kredi muslukları da kapandı. Burada da alma zorunluluğu doğuyor. Ocak ayında yerel seçimlerden dolayı tekrar oluşabilir. Talepten dolayı yine fiyatlar yükselebilir.

Araç fiyaltarını ikiye ayırmak lazım. İkinci el sektörde balon vardı. Herkes tüccar olmuş araba alıp satıyordu. Dolayısıyla bu köpük fiyatların geri gelmesi normaldir. Satışlar düşüyor, fiyatlar da geriliyor. Gerilemeyi ikiye ayırmak lazım. Geçen yıl 1 milyon lira olan araç bugün 2 olmuşsa bunun 500 bini fırsatçılık. O 500 binlik fiyat geri geliyor."