İlave tediye ödeme tarihleri belli oldu! İlave tediye 2024 ne zaman verilecek? İlave tediye ne zaman yatacak?

2024 yılında ödenecek olan ilave tediye ödemelerinin tarihleri belli oldu. 2024 ilave tediyeler ne zaman yatacak? İlave tediye ödeme tarihleri belli oldu. İlave tediyeler hangi ayda yatacak? İşte detaylar...

İlave tediye ödeme tarihleri belli oldu! İlave tediye 2024 ne zaman verilecek? İlave tediye ne zaman yatacak?

Cumhurbaşkanı tarafından 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kamu kurumlarında çalışan işçilere yönelik belirlenen 2024 ilave tediye ödeme tarihleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamu işçilerinin 2024 yılındaki ek ödemeleri belirli tarihlerde yapılacak.

2024 İLAVE TEDİYE ÖDEMELERİ TARİHLERİ

  • Birinci Yarı: 26 Ocak
  • İkinci Yarı: 5 Nisan

Madencilik sektöründe yeraltı işlerinde çalışan kamu işçilerine ise 2024 ilave tediye ödemesi tamamıyla 23 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

İLAVE TEDİYE NEDİR?

İlave tediye, kadroya geçen taşeronlar dahil olmak üzere 6772 sayılı Kanun kapsamında yer alan kamu işçilerine yapılan ek bir ikramiye türüdür. Devlet memurları kanunu uyarınca her yıl bir aylık ikramiye olarak tanımlanan ilave tediye, ücret sistemine bakılmaksızın tüm kamu çalışanlarına verilir. Kadroya geçen taşeronlar da bu ödemeden yararlanabilir.

İLAVE TEDİYE İPTALİ VE EK ÖDEME HAKKI

Cumhurbaşkanı kararıyla her yıl için bir aylık istihkakları tutarını geçmemek üzere ek ilave tediye ödemeleri de yapılabilir. Bu ek ödemelerin zamanı Cumhurbaşkanı tarafından tespit edilir ve ilgili mevzuata göre işçilere ödenir. Tediyelerden ayrı olarak her yıl için bir aylık istihkakları tutarını geçmemek üzere ek ilave tediye yapılabilir. Bu ödemeler, Cumhurbaşkanı kararıyla belirlenen süreç dahilinde gerçekleştirilir.