GSS borcu olanlar dikkat! Hepsi silinecek

GSS prim borcu olanlar dikkat! Yeni torba yasayla borçların silinmesi planlanıyor. Peki hangi borçlar silinecek. İşte detaylar...

GSS borcu olanlar dikkat! Hepsi silinecek

Türkiye'de 2012 yılından bu yana genel sağlık sigortası (GSS) sistemi uygulanmaya devam ediyor. 4a (SSK), 4b (BAĞ-KUR) ve 4c (Emekli Sandığı) kapsamında sigortalı çalışanlar için prime esas kazançlarının yüzde 32'si oranında kesilen prim, emeklilik için %20, GSS ödemeleri için ise %12 olarak ayrılıyor.

GSS prim borçları için zaman zaman çıkartılan yapılandırma kanunları çerçevesinde ödeme kolaylığı sağlanırken, AK Parti'nin yeni torba yasa teklifinde de GSS borçlarının silinmesi gündemde.

2014 ÖNCESİ BORÇLAR SİLİNECEK

Cuma günü AK Parti Grubu tarafından TBMM Başkanlığına sunulan yasa teklifinde, "Yeni düzenlemeyle 1 Ocak 2014 öncesine ait olup ödenmemiş GSS primleri ile gecikme cezası ve gecikme zammı gibi alacakların tamamının tahsilinden vazgeçilecek. Düzenleme, 31 Aralık 2023'ten itibaren geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girecek" deniliyor. Böylece, 2012 yılının ardından 2013 yılına ait GSS prim borçları da silinecek.