Evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı ne zaman ödenecek?

Evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan açıklama geldi.

Evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı ne zaman ödenecek?

Evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı ne zaman ödeniyor? Evde bakım maaşı alanların en merak ettiği konuların başında maaşın ne zaman yatacağı yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu konuya açıklık getirdi.

Evde bakım maaşı yatan iller listesi, 13 Kasım 2023 Pazartesi günü en çok araştırılan konu başlıkları arasında dikkat çekiyor. Ocak ayında yapılan zamla ödemeler 4 bin 337 TL'ye yükselmişti. Ancak Temmuz'da memur maaş katsayısındaki değişiklikle birlikte yeni evde bakım maaşı yüzde 17,55'lik zamla 5 bin 98 TL olarak belirlendi. Evde bakım maaşı, bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla ödeniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım maaşı ödemelerini başlattıklarını açıkladı.

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Evde bakım maaşı konusundaki açıklamasında Bakan Göktaş, "Bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2,8 milyar lira Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladık." ifadelerini kullandı.

2023 Kasım ayı evde bakım maaşı yatan iller, E Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Kişiler, TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi ile giriş yaparak "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazarak ödemeleri kontrol edebilirler.