Ev hanımlarına emeklilik şartları neler 2024? Ev hanımlarına emeklilik yasası

Ev hanımlarına emeklilik çıktı mı? Ev hanımlarına emeklilik şartları nelerdir? Ev hanımlarına emeklilik başvurusunda son düzenleme neler? İşte detaylar...

Ev hanımlarına emeklilik şartları neler 2024? Ev hanımlarına emeklilik yasası

Ev hanımlarına emeklilikle ilgili yeni düzenlemeler geliyor. Mevcut duruma göre, ev hanımları için sosyal güvence ve emeklilik yolu açılacak. İşte, ev hanımlarına emeklilikle ilgili son durum ve bilgiler...

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK ÇIKTI MI?

Ev hanımlarına sosyal güvence desteği ve emeklilik hakkı tanıyan düzenleme için torba yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Ev hanımları, kendilerine ait aktif bir sigortaları ve sosyal güvenceleri olmadan isteğe bağlı sigorta sistemi ile sosyal güvenceye kavuşturulacak. Torba yasanın Meclis'te kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK ŞARTLARI NELERDİR?

Ev hanımlarına emeklilik için aranan şartlar arasında 25 yıl evli kalmak bulunmaktadır.
Ev hanımlarının prim desteği alabilmeleri için belirli şartları yerine getirmeleri gerekecek.

Bağ-Kur ve SSK primleri eşitlendiğinde, kısmi emeklilik şartı olan 5 bin 400 gün olan prim günü sayısı 4 bin 500 güne kadar çekilebilecek. Çocuk sayısına göre erken emeklilik imkanları devreye alınacak. Çalışan anneler için yıpranma düzenlemesi yapılacak. Doğum borçlanması ile ilgili düzenlemeler de gerçekleştirilecek.

Bu düzenlemelerin detayları, yasalaştıktan ve Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra tam olarak netlik kazanacaktır. Ev hanımları, sosyal güvence ve emeklilikle ilgili bu gelişmeleri takip etmeye devam edebilir.