Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte ödeme tarihleri

Cumhuriyetin 100. yılında çalışmayan emekliler için 5 bin TL ikramiye veriliyor. Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte maaşlara göre ödeme tarihleri.

Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte ödeme tarihleri

Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında bir defaya mahsus olarak öngörülen 5 bin TL tutarındaki ikramiye detayları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Bu ödemenin özellikle ne zaman yapılacağı merak konusuydu. Emekli ikramiyesinin ne zaman yatacağı hala araştırılıyor.

Çalışmayan emeklilere yönelik gerçekleştirilecek olan 5 bin TL'lik ikramiyelerin ödeme tarihleri 11-12-13 Kasım olarak belirlendi. Ancak, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında aylık alanların ödeme günlerine göre değişiklik gösteriyor.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

SSK kapsamında aylık alanlardan ödeme günü:

  • 17, 18, 19 olanlar için 11 Kasım,
  • 20, 21, 22 olanlar için 12 Kasım,
  • 23, 24, 25, 26 olanlar için 13 Kasım.

Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında aylık alanların ödeme günü ise 14 Kasım'da gerçekleşecek.

Bu ikramiyenin duyurusu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştı. Erdoğan, "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Bütçemize maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak." ifadelerini kullanmıştı.

Ancak, belirli durumlarda bu ödemeden faydalanamayacak olanlar da bulunuyor. Örneğin, 1-31 Ekim 2023 tarihleri arasında sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar, çalışanlar veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı alanlar bu ödeme kapsamında yer almıyor. Birden fazla dosyadan gelen gelir ve aylık alanlara, en fazla ödemeye imkan veren bir dosya üzerinden ödeme yapılacak. Yersiz yapıldığı anlaşılan ödemeler ise, ilgilinin varsa almakta olduğu gelir veya aylıklarından yüzde 25 oranında kesilerek, yoksa genel hükümlere göre geri alınacak.