Ek MTV ödemesi son taksit ne zaman? Ek MTV ödemesi nasıl ödenecek?

Ek MTV ödemesi nasıl yapılır? Ek MTV ödemesi ne kadar? Ek MTV ödemesi ne zaman ödenecek? Ek MTV ödemesi son taksit ne zaman? İşte detaylar...

Ek MTV ödemesi son taksit ne zaman? Ek MTV ödemesi nasıl ödenecek?

2023 yılı Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ikinci taksit ödeme süreci, milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiriyor. Bu yıl bir kereye mahsus olmak üzere iki taksit halinde ödenen Ek MTV'nin ikinci taksiti için son ödeme tarihi kasım ayının sonuna kadar uzanıyor. İlk taksit ağustos ayında ödenmişti. İşte, Ek MTV 2. taksit son ödeme tarihi ve detayları:

EK MTV 2. TAKSİT SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?

Emlak Vergisi ve Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle oluşan finansman ihtiyacı dolayısıyla eklenen ek MTV'nin ikinci taksit ödemeleri kasım ayı itibarıyla başladı. Ek MTV ödemesi için belirlenen son tarih 30 Kasım 2023. Bu tarihe kadar araç sahiplerinin ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

EK MTV ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Ek MTV ödemeleri Gelir İdaresi Başkanlığı'na ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı aracılığıyla, ATM'lerden ve PTT şubelerinden yapılabiliyor.

EK MTV NE KADAR, KAÇ TL?

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarları aracın cinsi, yaşına, motor silindir hacmine ve vergi oranlarına göre değişiklik gösteriyor. Vergi oranları 2023 yılında genel kurumlar vergisi oranının yüzde 25'e çıkarılmasıyla etkilenmiş ve bu oran finansal kiralama, faktöring, elektronik ödeme şirketleri, sermaye piyasası kurumları ve sigorta şirketlerinin kurumlar vergisi oranını da yüzde 30'a yükseltti.

Taşıtların satış ve devir işlemleri için MTV ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekiyor. Ek MTV'nin ödenmemesi durumunda araç muayeneleri yapılamayacak ve trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma gibi işlemler gerçekleştirilemeyecek. Bu nedenle araç sahiplerinin belirlenen tarihe kadar ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.