Doğalgaza zam geldi mi? BOTAŞ açıkladı

Doğalgaza zam geldi mi? Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), aralık ayında mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretim amaçlı doğalgaz satış tarifelerinde değişiklik yapmadı.

Doğalgaza zam geldi mi? BOTAŞ açıkladı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), aralık ayında mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretim amaçlı doğal gaz satış tarifelerinde herhangi bir değişiklik olmadığını duyurdu.

DOĞALGAZA ZAM GELDİ Mİ?

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, aralıkta geçerli olacak doğal gaz fiyatları şu şekilde belirlendi: Mesken aboneleri için 1000 metreküp doğal gazın satış fiyatı 4 bin 80 lira olarak açıklandı.

Sanayi aboneleri için ise kademe 1'de 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 8 bin 549 lira, kademe 2'de ise 11 bin 374 lira olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu.

Doğal gazda fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanmaktadır. Kurumun internet sitesinde yapılan açıklamada, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında, halen konutlarda Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatının ülkemizde uygulandığı" ifadesine yer verildi.