Din görevlisi maaş zammı 2024 | İmam maaşı ne kadar, müezzin maaşı kaç lira oldu?

İmam, müezzin ve vaiz zamlı maaşları belli oldu! 2024 Ocak ayı ile beraber yeni maaşlar netlik kazandı. Peki imam maaşı ne kadar 2024? Müezzin maaşı kaç lira? Vaiz maaşı ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Din görevlisi maaş zammı 2024 | İmam maaşı ne kadar, müezzin maaşı kaç lira oldu?

2024 Ocak ayı itibarıyla, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak görev yapan imam, müezzin, ve vaiz maaşları belirlendi. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri doğrultusunda şekillenen yeni maaşlar, memur maaşlarına yapılacak zam oranı ile netlik kazandı.

2024 DİN GÖREVLİSİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

1/4 derecesindeki bir vaizin maaşı, Temmuz ayında 27 bin 620 TL seviyesindeyken, 2024 Ocak itibarıyla 41.222,85 TL seviyesine yükselecektir. Temmuz ve Aralık ayları arasında geçerli olan 1/4 derecesinde görev yapan bir imamın maaşı ise Temmuz zammı sonrasında 14 bin 791 TL olarak kaydedilmişti. Yapılan zam oranları ve enflasyon rakamları göz önüne alındığında, din görevlisi maaşlarındaki artışlar belirgin bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bu yeni maaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı görev yapan din görevlilerinin ekonomik durumlarını etkileyecek önemli bir faktördür.