Cumhur İttifakı ortağından asgari ücret tahmini geldi!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücret konusunda tahminini paylaşarak, "Şu anda 11 bin 400 lira olan asgari ücretin çok rahatlıkla 20 binlere yaklaşacağını; 17-18 binlerin alt taban rakam olacağını düşünüyorum. Yani 17 bin ile 20 bin arasında bir rakamın gerçekleşeceğini düşünüyorum" dedi.

Cumhur İttifakı ortağından asgari ücret tahmini geldi!

Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücrette beklediği oranını açıkladı. Destici'nin tahminlerine göre 11.400 TL seviyesinde olan asgari ücret, yeni yılda 17-20 bin TL arasında gerçekleşecek.

Milyonlarca çalışanın gözü yeni belirlenecek olan asgari ücrette 2.024 asgari ücret tahminleri arka arkaya gelmeye devam ederken, Cumhur İttifakı ortaklarından Mustafa Destici de açıklamada bulundu.

"ASGARİ ÜCRETİN 20 BİNLERE YAKLAŞACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Destici, "Asgari ücretle ilgili olarak biz bugüne kadar yaptığımız bütün değerlendirmelerde sağlıklı bir değerlendirme yaptığımız için yaklaşık tespit edilecek rakamları öngörebildik. Bugün de öngörümüz ve aldığımız duyumlar asgari ücretle ilgili enflasyon oranında belki enflasyonun yüzde 10 üzerinde bir refah payıyla bir sonuca gidileceği şeklinde. Tabi ki burada işçi kesimiyle de görüşüyoruz, işveren kesimi ile de görüşüyoruz.

Yani şu anda 11 bin 400 lira olan asgari ücretin çok rahatlıkla 20 binlere yaklaşacağını; 17-18 binlerin alt taban rakam olacağını düşünüyorum. Yani 17 bin ile 20 bin arasında bir rakamın gerçekleşeceğini düşünüyorum" dedi.