Çalışmayan emeklilere 5 bin TL ödemesi başlıyor

Çalışmayan emeklilere yönelik 5 bin lira ikramiye ödemesi başlıyor. SSK kapsamında aylık alanların ödeme günlerine göre ikramiye yatırılacak tarih belli oldu.

Çalışmayan emeklilere 5 bin TL ödemesi başlıyor

Çalışmayan emeklilere yönelik 5 bin TL ikramiye ödemesi, yarından itibaren başlıyor. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) kapsamında aylık alanlara ödeme günleri 17, 18, 19 olanlar için 11 Kasım, 20, 21, 22 olanlar için 12 Kasım, 23, 24, 25, 26 olanlar için 13 Kasım olacak. BAĞKUR ve Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlar ise 5 bin liralık ikramiyesini 14 Kasım'da alacak.

ÇALIŞMAYAN EMEKLİLERE 5 BİN LİRA ÖDEMESİ BAŞLIYOR

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğu Konutların Turizm Amaçlı Kullanılmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ikramiye ödenmesini öngören madde, 25 Ekim'de TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşmıştı.

Emeklilere yapılacak bu ikramiye ödemesi, gelir veya aylık alan çalışmayan emeklilere 11 Kasım itibarıyla başlayacak olup, dul ve yetimlere ise aylıktaki hisselerine göre ödeme yapılacaktır.

CHP ise emekli olmuş ancak çalışmaya devam edenlerin ikramiye hakkının Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia ederek, uygulamanın genişletilmesi amacıyla Anayasa Mahkemesi'ne iptal başvurusu yaptı.