Çalışan emeklilere ikramiye talimatı geldi!

Çalışmayan emeklilere verilen 5 bin TL ikramiyede değişime gidildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışan emekliler için de 5 bin TL ikramiye verilmesi talimatı verdi.

Çalışan emeklilere ikramiye talimatı geldi!

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, çalışmayan emeklilere verilen 5 bin TL ikramiyeye dair yeni bir gelişmeyi açıkladı.

TBMM'de yaptığı açıklamada Güler, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat verdiğini ifade ederek, "Çalışan emeklilere de 5 bin lira ikramiye verilmesi için Cumhurbaşkanımız, Bakanlara ayrıntılı çalışma talimatı verdi" dedi.

"ADALETSİZLİK ORTADAN KALKSIN" DEMİŞTİ

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "Her gün emekli yurttaşlarımız bize ulaşıyor ve "Bu adaletsizliği dile getirin" diyor. 16 milyondan fazla emeklinin yarısı, 7 bin 500 lira ile karnını doyurmaya çalışıyor. Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla vereceğiniz 5 bin liralık ikramiyeyi, geçinemediği için çalışmak zorunda kalan emeklilere çok görüyorsunuz. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. CHP, her zamanki gibi emeklinin, çalışanın, emekçinin yanında olmuş ve konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşımıştır. Anayasa Mahkemesi'nden ivedilikle bir düzenleme bekliyoruz. Bu adaletsizlik ortadan kalksın ve tüm emeklilere 5 bin lira ödensin" demişti.