Çalışan emeklilere 5 bin TL ne zaman yatacak?

Çalışan emekliler ne zaman 5 bin TL alacak? Çalışan emeklilere ikramiye ne zaman yatacak? Çalışan emeklilere 5 bin TL ödeme ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Çalışan emeklilere 5 bin TL ne zaman yatacak?

Çalışan emeklilere yönelik 5000 TL ikramiye ödemeleri, vatandaşlar arasında büyük bir merakla beklenirken konuyla ilgili yapılan açıklamalar ve son dakika haberleri yoğun ilgi görüyor. Yılda 2 kez gerçekleşen emekli ikramiyeleri, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla bu yıl bir defaya mahsus olmak üzere 3 kez ödendi. Ancak, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri bu ödemeleri alırken, çalışan emekliler ve ÇKS kayıt sistemine kayıtlı çiftçiler bu ayrıcalıktan yararlanamadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplamda 4 milyon 680 bin çalışan emekli ve ÇKS kayıtlı çiftçilere 5000 TL ikramiye ödemesi yapılacağını açıkladı. Bu açıklama sonrasında AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, konuyla ilgili detaylı bir çalışmanın olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çalışan emeklilere de 5 bin TL verilmesine ilişkin detaylı bir çalışma var. Kapsamı ve detayları çalışma sonrasında ortaya çıkacak." dedi.

Yapılan bu açıklamalarla birlikte ikramiyeden faydalanamayan çalışan emekliler için harekete geçildi. 28 Ekim 2023 tarihi itibarıyla, çalışan emeklilere yönelik 5000 TL ikramiye ödemesinin detayları ve son durumu merakla bekleniyor.

ÇALIŞAN EMEKLİLER NE ZAMAN İKRAMİYE ALACAK?

Çalışan emeklilere yapılacak olan 5000 TL ikramiye ödemeleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine iki bakanlık çalışmalarını tamamladı. Kanun teklifi 28 Kasım'da TBMM'ye sunulacak ve torba yasaya 80. madde olarak eklenecek. Yasa çıkması durumunda, Aralık ayının 15'inden sonra kapsam dışı kalan emekliler de ikramiyelerini almış olacaklar.

Sonuç olarak, Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ile birlikte yeni düzenlemeyle toplam 15 milyon 120 bin emekliye ödeme yapılması hedefleniyor. Yasal düzenlemenin ardından emekliye ayrılanlar da bu özel ikramiye imkanından faydalanabilecekler. Konu, TBMM'de yapılacak oylamadan geçtikten sonra netlik kazanacak.