Bedelli askerlik ücret | Bedelli askerlik ne kadar oldu 2024?

Bedelli askerlik ne kadar oldu 2024? Bedelli askerlik ücreti belli oldu mu? Bedelli askerlik kaç lira? Bedelli askerlik ne zaman ödenmeli? İşte detaylar...

Bedelli askerlik ücret | Bedelli askerlik ne kadar oldu 2024?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 5 Ocak 2024 tarihli "Mali ve Sosyal Haklar" konulu genelgesiyle birlikte 2024 yılında geçerli olacak memur aylık katsayısı belirlendi. Bu katsayıya göre bedelli askerlik ücreti de güncellendi.

BEDELLİ ASKERLİK NE KADAR OLDU?

Yapılan zam oranlarına göre bedelli askerlik ücreti, 240 bin lira üzerinden hesaplanmaktadır. Bu tutar, memur aylık katsayısıyla çarpılarak belirlenir. Ocak-Temmuz 2024 dönemi için memur aylık katsayısı 0,760871 olarak belirlenmiştir. Bu katsayı kullanılarak yapılan hesaplamaya göre bedelli askerlik ücreti, 182 bin 609 lira 4 kuruşa denk geliyor.

Bedelli askerlik ücretine başvuruda bulunmak isteyenler, 8 Ocak 2024 tarihinden itibaren müracaatlarını gerçekleştirebileceklerdir. Bedelli askerlik ücreti, Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Malmüdürlükleri üzerinden yatırılabilecek. Ödemeler peşin olarak yapılmakta olup taksitlendirme seçeneği bulunmamaktadır.

BEDELLİ ASKERLİK ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILMALI?

Bedelli askerlik ücretinin yatırılması için başvuru yapan bireyler, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek belirtilen bankalara ödemelerini gerçekleştirebileceklerdir. 8 Ocak 2024 tarihinden itibaren başlayan başvuru sürecinde ödemelerin 30 Haziran 2024 tarihi saat 23.59'a kadar tamamlanması gerekmektedir. Bu tarihe kadar ödemelerini yapamayan yükümlüler, ilave ödeme süresini takip edebilmek için e-Devlet kapısı veya askerlik şubesi üzerinden güncelleme yapabilirler.