Bakan Şimşek: Cari açığı kalıcı olarak azaltmayı hedefliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın yeni programını "Önemli bir program" diyerek duyururken, "Cari açığı kalıcı olarak azaltmayı hedefliyoruz" dedi.

Bakan Şimşek: Cari açığı kalıcı olarak azaltmayı hedefliyoruz

Merkez Bankası tarafından açıklanan yeni Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programı ile ilgili açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dış ticarette önemli bir paya sahip olan yüksek teknoloji ürünlerinin üretimine güçlü destek sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Merkez Bankası'nın planına göre, yıllık 100 milyar TL olmak üzere üç yılda toplamda 300 milyar TL limit tahsis edilecek olan bu program, yüksek teknoloji ürünlerinin üretimine destek sağlamayı amaçlıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın sosyal medya hesabındaki bir gönderiyi alıntılayarak, bu programın önemli olduğunu vurguladı.

"CARİ AÇIĞI KALICI OLARAK AZALTMAYI HEDEFLİYORUZ"

Bakan Şimşek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Önemli bir program. Dış ticarette önemli payı olan yüksek teknoloji ürünlerin üretimine güçlü destek sağlayacağız. Cari açığı kalıcı olarak azaltmayı hedefliyoruz. Süreçte teknik yeterliliği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, finansal fizibiliteyi bankalar inceleyecek, nihai kararı ise Merkez Bankası verecek. Ülkemiz için hayırlı olsun." şeklinde ifadelere yer verdi.