Bakan Işıkhan açıkladı! Asgari ücrette çift zam dönemi bitiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret zammıyla ilgili çarpıcı bir açıklama yaparak, "Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz. Geçen temmuz ekstraydı" dedi.

Bakan Işıkhan açıkladı! Asgari ücrette çift zam dönemi bitiyor

2024 yılında geçerli olacak asgari ücretle ilgili Bakan Vedat Işıkhan'ın yaptığı açıklamalara göre, asgari ücret zammı Temmuz ayında yapılacak. Bakan, asgari ücret zammının yılda bir kez gerçekleştirildiğini ve yine tek zam olarak planlandığını belirtti. Ayrıca, geçmişte Temmuz ayında yapılan ekstra zammın, Cumhurbaşkanının öngörüsüyle gerçekleştirildiğini ifade etti. Ancak, gelecek yıl enflasyonda bir gerileme beklendiği için 2024 Temmuz ayında ikinci bir zam yapılmasına gerek olmayacağını söyledi.

"TEK ZAM OLACAK ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ"

Bakan Işıkhan, "31 Aralık itibari ile de kararın Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor. Dolayısıyla geçtiğimiz temmuz ayında yaptığımız gibi olacak. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz. Geçen temmuz ekstraydı. O da Sayın Cumhurbaşkanımızın öngörüsüyle ihtiyaç duyulduktan sonra oldu. Ama ihtiyaç hasıl olursa bir araya gelinebilir. Gelecek yıl inşallah enflasyonda gerileme olacak. Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor çünkü" dedi.