Bakan Işıkhan açıkladı! Asgari ücret için tarih netleşti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret görüşmeleri için net bir tarih verdi. Bakan Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısının 11 Aralık'ta yapılacağını duyurdu.

Bakan Işıkhan açıkladı! Asgari ücret için tarih netleşti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısının 11 Aralık'ta yapılacağını açıkladı.

ASGARİ ÜCRET İÇİN İLK TOPLANTI 11 ARALIK'TA YAPILACAK

11 Aralık'ta yapılacak toplantıda asgari ücretin belirlenmesi için görüşmeler başlayacak ve süreç ilerledikçe net bir rakam ortaya çıkacak.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari Ücret Tespit Komitesi, her yıl işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan bir heyet tarafından belirlenen asgari ücret miktarını tespit etmek için toplanıyor. Bu toplantılarda ekonomik göstergeler, enflasyon oranları, işsizlik durumu ve ekonomik koşullar gibi faktörler göz önüne alınarak asgari ücret belirleniyor.

ASGARİ ÜCRET TAHMİNLERİ

Asgari ücret için net bir rakam verilmedi. Ancak tahminlere göre 17 bin TL'yi bulabileceği düşünülüyor. Pazarlığın 15 bin TL'nin üzerinde başlayacağı tahmin edilirken, milyonlar da gelecek olan haberi bekliyor.