Araç muayene ücreti 2024 | Araç muayene ücreti ne kadar? Yeni yıl araç muayene ücreti kaç lira?

2024 TÜVTÜRK araç muayene ücreti ne kadar? TÜVTÜRK araç muayene ücreti kaç lira? Egzoz, motosiklet ve araç muayene ücreti kaç TL? İşte detaylar...

Araç muayene ücreti 2024 | Araç muayene ücreti ne kadar? Yeni yıl araç muayene ücreti kaç lira?

2024 yılı için TÜVTÜRK araç muayene ücreti ne kadar? Yeni yılda araç muayene zammı kaç lira? Yeni yılın gelişiyle birlikte araç muayeneleri zamlandı.

TÜVTÜRK ARAÇ MUAYENE ÜCRETİ NE KADAR 2024?

Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet: 927,60 TL
Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork: 1.821,60 TL
Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker: 2.462,40 TL
Araç muayene ücreti, aracın tipine ve sınıfına göre değişiklik göstermektedir. Muayene ücretine KDV dahildir. TÜVTÜRK araç muayene ücreti, her yıl belirlenen tarifeler dahilinde güncellenmektedir.

ARAÇ MUAYENE ÜCRETİ NEREDEN ÖDENİR?

Araç muayene ücreti ödemeleri, TÜVTÜRK istasyonlarında kredi kartı, banka kartı ve nakit olarak gerçekleştirilebilmektedir. Kredi kartı veya banka kartıyla yapılan işlemlerde, hizmet sağlayıcı firmanın belirlediği hizmet bedeli ödeme tutarı üzerine eklenmektedir.

Araç muayene ücreti ödenen araçların muayene sonuçlarına göre "Ağır Kusurlu" veya "Emniyetsiz" olarak belirlenen araçların muayeneleri onaylanmaz. Bu durumdaki araçlar, gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra tekrar muayeneye tabi tutulmalıdır.

Ücretsiz muayene tekrarı hakkı, bir önceki ücretli muayene tarihinden itibaren 1 (bir) ay içinde, Türkiye genelinde aynı araç grubuna hizmet veren tüm istasyonlarda ücretsiz olarak kullanılabilir. Her bir ücretli muayene için bir muayene tekrarı hakkı bulunmaktadır. Ancak, belirtilen süre içinde muayene tekrarı yapılmayan araçlar, muayene tekrarı hakkını kullanmış olan araçlar ve üzerinde değişiklik (tadilat) yapılan araçlar, yeniden muayene edilir ve muayene ücreti tam olarak alınır. Sabit muayene istasyonlarında muayeneleri onaylanmayan araçlar, bir ay içerisinde ücretsiz muayene tekrarı için Türkiye genelinde aynı araç grubuna hizmet veren tüm istasyonlara başvurabilirler. Muayene tekrarı yapılmış veya bir aylık süre içinde muayene tekrarına gelinmemiş araçlardan ise muayene ücreti tam olarak tahsil edilir.