Almanya işçi alımı başvurusu! İşte alınacak meslekler

Almanya işçi alımı hazırlıkları tamamlandı. Mavi Kart ve Fırsat Kartı adlı iki yeni göçmenlik programı başvuruları başlıyor. Almanya işçi alımı başvurusu! İşte detaylar...

Almanya işçi alımı başvurusu! İşte alınacak meslekler

Almanya'da yürürlüğe giren yeni göç yasası, mevcut olan AB Mavi Kart düzenlemesini genişletmeyi ve eleman darboğazı yaşanan meslek alanlarındaki asgari gelir sınırlarını düşürmeyi amaçlıyor. Bu yasa ile özellikle mesleki kariyerin başında olan kalifiye göçmenlere cazip fırsatlar sunuluyor. İşte bu yeni yasa ile ilgili detaylar:

GELİR SINIRLARININ DÜŞÜRÜLMESİ

Eleman darboğazı görülen meslekler için aranan asgari gelir şartı, yıllık sosyal güvenlik katkı payı tabanının en az yüzde 45.3 oranında olacak.
Eleman darboğazı yaşanan mesleklerde yıllık gelir eşiği 39,682.80 Euro'nun altına çekildi.

AB MAVİ KART

Yıllık geliri 39,682.80 Euro veya üzerinde olan yabancı akademisyenler, son üç yıl içinde yüksek lisans derecesi almışlarsa AB Mavi Kart alabilecekler.
Bilgi teknolojisi uzmanları, yüksek lisans derecesine sahip olmasalar da en az üç yıl benzer iş deneyimine sahip olduklarını kanıtlamaları halinde AB Mavi Kart alabilecekler

YENİ MESLEK GRUPLARI

Yöneticilik pozisyonlarındaki alanlar, mal üretimi, madencilik, inşaat, lojistik, enformasyon ve iletişim teknolojisi, çocuk bakımı, sağlık sektörü, veterinerler, diş hekimleri, eczacılar, akademik düzeyde eğitim görmüş hemşire ve doğum yardım uzmanları, okul ve okul dışı eğitim alanındaki eğitimciler gibi meslek gruplarına AB Mavi Kart verilecek.

YENİ FIRSAT KARTI

Yeni bir Fırsat Kartı ile iş arama olanakları artırılacak.

GENİŞLETİLEN MESLEK LİSTESİ

Matematik, bilişim ve fen bilimleri, mühendislik ve tıp gibi alanlarla birlikte yöneticilik pozisyonları, bilgi teknolojisi, çocuk bakımı, sağlık, veterinerlik, diş hekimliği, eczacılık, eğitim gibi alanlarda ihtiyaç duyulan elemanlara olan kapılar açılacak. Bu yeni göç yasası, Almanya'nın kalifiye uzmanları çekme ve eleman darboğazı yaşanan alanlarda istihdamı artırma amacını taşıyor.