Aile ve Gençlik Fonu kuruldu mu? 150 bin TL faizsiz kredi nasıl alınır?

Aile ve Gençlik Fonu kuruldu mu? Aile ve Gençlik Fonu olanakları neler? Yeni evlenen gençlere 150 bin TL kredi nasıl verilecek? 150 bin TL faizsiz kredi başvuru şartları...

Aile ve Gençlik Fonu kuruldu mu? 150 bin TL faizsiz kredi nasıl alınır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Aile ve Gençlik Fonu, TBMM onayından sonra yürürlüğe girdi. Bu fon, aile müessesesini desteklemeyi, güçlendirmeyi, gençleri sosyal risklere karşı korumayı ve girişimlerine destek sağlamayı hedefliyor. Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında olup, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısından oluşacak.

150 BİN TL FAİZSİZ 2 YIL ÖDEMESİ KREDİ VERİLECEK

Fon, yeni evlenecek gençlere yönelik özel bir destek programını da içeriyor. Bu kapsamda, yeni evlenecek gençlere faizsiz olarak 150 bin lira kredi verilecek. Kredi, ilk 2 yıl ödemesiz olacak ve geri ödeme süreci 4 yıl olarak belirlenecektir. Başvurular internet üzerinden yapılabilecek olup, pilot bölge olarak 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde başlaması planlanmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Attığımız her adımda aile müessesesini güçlendirmeye ve gençlerimize destek olmaya devam edeceğiz. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

AİLE VE GENÇLİK FONU OLANAKLARI

Yeni evlenecek gençlere 150 bin TL kredi verilecek. 2 yıl ödemesiz, 4 yılda geri ödeme şartı verilecek. Yaş aralığı 18-27 olarak belirlenirken, öncelik deprem bölgesi olacak. Başvurular ise internet üzerinden olacak.