Aile destek yardımına zam geldi mi 2024? Aile destek ödemesi ne kadar?

Aile destek yardımına zam geldi mi 2024? Aile destek ödemesi ne kadar? Aile destek ödemesi kaç lira olacak? Aile destek ödemesi ne zaman yatar? İşte detaylar...

Aile destek yardımına zam geldi mi 2024? Aile destek ödemesi ne kadar?

2024 yılına ait Aile Destek Ödemesi zammıyla ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip edilmekte. Her ay düzenli olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerine sağlanan destek ödemeleri, memur ve emekli zamları ile birlikte merak konusu oldu. Aile Destek Programı kapsamında hane başına verilen ödemeler, 4 farklı gelir aralığına göre farklı tutarlarda aylık olarak dağıtılıyor. Son olarak 8 Aralık 2023 tarihinde yapılan ödemelerin ardından, ocak ayına dair ödeme takvimi beklenmeye başlandı. Ancak, Aile Destek Ödemesi ne zaman yatacak sorusuna henüz bir yanıt bulunmuyor.

AİLE DESTEK YARDIMINA ZAM GELDİ Mİ?

Memur ve emekli zammının etkisiyle gözler Aile Destek Yardımı'na çevrilmiş durumda. Ancak, 2024 Ocak aile destek ödemelerine dair resmi bir açıklama henüz gelmediği için konuyla ilgili detaylar belirsizliğini koruyor.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

Aile Destek Programı kapsamında hane başına düşen aylık gelir aralığına göre değişen ödeme tutarları şu şekilde:

450 TL ve altı gelire sahip olanlar: 1.250 TL
450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı gelire sahip olanlar: 1.100 TL
911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı gelire sahip olanlar: 950 TL
1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az gelire sahip olanlar: 850 TL

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın 8 Aralık 2023 tarihindeki açıklamasına göre, o döneme ait Aile Destek Yardımı ödemeleri başlamıştı. Ancak, Ocak ayına dair ödeme tarihine yönelik henüz bir bilgi bulunmamakta. Açıklama geldiğinde, detayları haberlerimizde bulabilirsiniz.

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılabilmektedir.