2024 günlük yol ve yemek ücreti kaç lira? Yemek ve yol ücreti ne kadar oldu?

2024 günlük yol ve yemek ücreti ne kadar? Yemek ve yol ücretlerine zam geldi mi? 2024 yemek parası ne zaman açıklanır? İşte detaylar...

2024 günlük yol ve yemek ücreti kaç lira? Yemek ve yol ücreti ne kadar oldu?

2023 Temmuz ayında duyurulan ve günlük olarak ödenen yemek ve yol ücretleri, 2024 asgari ücret düzenlemesi sonrasında gözlerin çevrildiği konu haline geldi. İşveren tarafından çalışanlara günlük olarak ödenen yemek ve yol ücretlerinde artış olup olmadığı merak ediliyor.

YEMEK VE YOL ÜCRETLERİ GÜNCELLENDİ Mİ?

Yeni sene için belirlenen asgari ücret 17 bin 2 TL olarak açıklandı. Ancak, çalışanlara ödenen yol ve yemek ücretleri doğrudan asgari ücrete bağlı olmayıp, ayrıca Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararnamesi ile duyurulmaktadır. Bu konuda bir güncelleme yapılıp yapılmadığı, önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de ilan edilecek.

Yeminli Mali Müşavir Ahmet, konuyla ilgili olarak ''Beklentimiz, yemek ve yol ücretlerinde yüzde 50 oranında bir artış olacağı şeklindedir.'' ifadesini kullanarak gelecek düzenlemelere dair beklentilerini paylaştı.

2023 GÜNLÜK YEMEK VE YOL ÜCRETLERİ

2023 yılında yemek parası istisna tutarı 110 lira, yol parası istisna tutarı ise 56 liraya çıkarılmıştı. Bu durum, aylık 2.860 lira yemek parası ile 1.456 lira yol parası ödemelerinin vergiden istisna olarak çalışanlara ödenebileceği anlamına gelmekteydi. Güncel ücretlendirme için Resmi Gazete'deki duyuruların takip edilmesi gerekmektedir.