2024 dul ve yetim aylığı ne kadar oldu? Dul ve yetim aylığı ödemeleri kaç lira oldu?

Dul ve yetim aylığı ne kadar oldu? Dul ve yetim maaşı ne kadar? Dul ve yetim aylığı ödemeleri kaç lira oldu? Dul yetim maaşı başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

2024 dul ve yetim aylığı ne kadar oldu? Dul ve yetim aylığı ödemeleri kaç lira oldu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan dul ve yetim aylığı ödemeleri, emekli maaş zammına göre belirleniyor. 2024 yılında emekli maaşlarına yapılan zamların ardından, dul ve yetim aylıkları da buna bağlı olarak güncellenecek.

2024 DUL VE YETİM AYLIĞI NE KADAR OLDU?

Dul ve yetim aylıkları, emekli maaşlarındaki zamlar doğrultusunda değişiklik göstermektedir. Aralık ayında açıklanan enflasyon rakamları, aylık yüzde 2,93 artışı ve yıllık yüzde 64,77'yi göstermektedir.

Memur ve memur emeklilerine yüzde 49,25, SSK, Bağkur ve tarım emeklilerine ise yüzde 37,57 oranında zam yapılmasıyla birlikte en düşük memur maaşı 32.960 lira olarak belirlendi. Ancak, henüz yeni dul ve yetim maaşlarına dair net bilgiler açıklanmamıştır.

Dul maaşı için en düşük yüzde 50 hisseye sahip olanlar için aylık 3.750 lira, çocuksuz dul maaşı alacaklar için bu miktar yüzde 75'e çıkarak 5.625 lira oldu. Yetim aylığı alanların en düşük maaşı ise 1.875 lira olarak belirlendi.

Dul ve yetim aylığı başvuruları, ikamet edilen il/ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına yapılabilir. Ancak, güncel başvuru prosedürleri ve belgeler için yerel kurumlarla iletişime geçmek önemlidir.