1.20 faizli konut kredisi ne zaman başlayacak? Düşük faizli konut kredisi ödeme planı

1.20 faiz ve 15 yıl vade ile konut kredisi ne zaman başlayacak? 1.20 faizli konut kredisi ödeme planı nasıl olacak? İşte düşük faizli konut kredisi...

1.20 faizli konut kredisi ne zaman başlayacak? Düşük faizli konut kredisi ödeme planı

Ev almayı düşünenler için özel olarak sunulan konut kredisi detayları netleşiyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ikinci ve üçüncü ev alımlarında kredi erişimini zorlaştıran düzenlemelerin ardından, ilk ev alımlarında kredi erişimini kolaylaştırmak amacıyla yeni bir konut kredisi düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından ikinci ev alacaklara yönelik konut kredilerine sınırlama getirilmişti. Buna göre, konut kredilerinde kredi değer oranı, tüketicinin kendisinin, eşinin veya 18 yaş altındaki çocuklarının en az bir konut sahibi olması durumunda yüzde 75 azaltılacak.

KONUT KREDİ FAİZİ NE KADAR?

Mevcut konut kredi faiz oranları genellikle yüzde 3 civarında başlamakta olup, bankalara göre değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin, 1 milyon liralık bir konut için 500 bin lira kredi çekildiğinde, yüzde 3 faiz oranıyla aylık ödeme 15 bin 400 lira olacak ve toplam geri ödeme 120 ayın sonunda 1.8 milyon liraya ulaşacaktır.

1.20 FAİZLİ KREDİ ÖDEME PLANI

Hükümetin beklenen konut kredisi kampanyası detayları da ortaya çıktı. Kampanya kapsamında, 180 ay vade ve yüzde 1,20 faiz oranıyla konut kredisi verilmesi öngörülmektedir. Bu durumda, 500 bin lira için aylık ödeme 6800 lira olacak ve toplam geri ödeme 1 milyon 222 bin liraya ulaşacaktır. Ayrıca, 750 bin lira için aylık ödeme 10 bin 190 lira, toplam geri ödeme ise 1.8 milyon lira olacak.

Kredi faizlerinin yüksek olduğu bir dönemde, uzun vadeli kredi kullanmanın ödeme açısından avantaj sağlayabileceği vurgulanıyor. Enflasyonist ortamda uzun vadeli kredi kullanmak, ödeme imkanlarını açısından büyük bir avantaj sunabilir. Türkiye'de konut fiyatlarının yüksek kalmaya devam etmesinin, konuta olan talebi artırdığı belirtiliyor. Kampanyanın ne zaman başlayacağı ise Aralık ayı içinde duyurulması bekleniyor.