Yaşlılığa Karşı Kemikleri Güçlü Tutmalısınız! Karşınızda Kemikleri Güçlü Tutmak İçin Teknikler!

Yaşlandıkça kemikler zayıfladıkça kemik sağlığı giderek azalır. O halde kemik sağlığını korumak için ne yapılmalıdır? Sadece birkaç basit önlemle...

Yaşlılığa Karşı Kemikleri Güçlü Tutmalısınız! Karşınızda Kemikleri Güçlü Tutmak İçin Teknikler!
Yaşlandıkça kemikler zayıfladıkça kemik sağlığı giderek azalır. O halde kemik sağlığını korumak için ne yapılmalıdır? Sadece birkaç basit önlemle kemik sağlığınız güçlendirilebilir. İşte güçlü kemikleri korumak için atabileceğiniz 5 kolay adım. Sağlıklı bir varoluş büyük ölçüde güçlü kemiklere sahip olmaya bağlıdır. Bilimsel araştırmalara göre sağlıklı bir kemik yapısı için basit yaşam tarzı değişiklikleri yeterli olabilir. Yaşlandıkça kemik gücünü korumak mümkündür. Ve bunu çok az çabayla başarabilirsiniz.

Kemiklerinizi Güçlü Tutmanız İçin Teknikler

Sağlıklı Beslenmeli ve Yeşil Yapraklı Sebzeler Tüketmelisiniz

Koyu yeşil yapraklı sebzeler, kemik gücünü artırmak için harika bir seçimdir. Bu sebzeler kemik sağlığını destekleyen K vitamini açısından da zengindir. Günde iki porsiyon koyu yeşil sebze tüketirseniz kemikleriniz taş gibi olacaktır. Yapılan araştırmalara göre K vitamini kırık riskini %81 oranında azaltıyor. Koyu yeşil yapraklı sebzelerin ne olduğunu bilmiyorsanız pazı, ıspanak, roka, lahana, pancar yaprağı gibi örnekler verebiliriz.

Ağırlık Kaldırın

Güçlü kemikler, büyük egzersizler veya uzun süreli yorucu aktiviteler olmadan da elde edilebilir. Her gün bir dakika bile ağırlık kaldırırsanız, kemik sağlığınız için faydalarına şaşıracaksınız. Tabii ki, her gün bir dakikadan fazla egzersiz yaparsanız sizin için daha iyi olacaktır. Kemikleriniz için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri hızlı bir yürüyüş ve 30 dakikalık ağırlık çalışmasıdır. Bu tür bir spor aynı zamanda kamburluk gibi sorunlardan kaçınmanıza da yardımcı olacaktır.

Lif Oranı Yüksek Gıdalar Tüketin

Bilime göre, güçlü kemikler işleyen bir sindirim sistemine bağlıdır. Lif ve probiyotik içeriği yüksek öğünler tüketerek sağlığınızı koruyabilirsiniz. Lifli yemekler aynı zamanda kemik büyümesini ve kalsiyum emilimini de destekler.. Bu nedenle makro besinler açısından dengeli bir diyete sahip olmalısınız. Diyetinizde lifli gıdalara önemli bir yer vererek daha sağlıklı bir yaşam sürmeye başlayabilirsiniz.

Süt Ürünü Tüketin

Çocukluktan başlayarak, özellikle kadınların yeterli kalsiyum alması çok önemlidir. Kemik yapımı için en önemli bileşen kalsiyumdur. Yeterli kalsiyum alımını sağlamak için her gün en az iki bardak süt ve diğer süt ürünleri tüketilmelidir.

D vitamini Tüketimine Dikkat

Tükettiğimiz kalsiyumu vücudumuzun kullanabilmesi için D vitamini almak şarttır. Güneş ışığının bol olduğu bir ülkede yaşıyor olsak da, çalışma ortamları her zaman farklı olduğundan, aydınlık günlerde kollarımızı ve yüzlerimizi en az 20 dakika güneşe doğru tutup güneş ışığı almak hayati önem taşımaktadır.