Telefon Şarj Olurken Kullanmak Ne Kadar Zararlı?

Telefonun en önemli bileşenlerinden biri bataryadır. Çoğu zaman telefonun ömrünü belirleyen pilleri korumak için farklı önlemler alınması gerekiyor....

Telefon Şarj Olurken Kullanmak Ne Kadar Zararlı?
Telefonun en önemli bileşenlerinden biri bataryadır. Çoğu zaman telefonun ömrünü belirleyen pilleri korumak için farklı önlemler alınması gerekiyor. Yani telefonu kullanırken şarj etmek de bunlardan biri.

Telefon Şarj Olurken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Akıllı telefonlarımızın maalesef her gün şarj edilmesi gerekiyor. Günümüz akıllı telefonlarında bulunan piller, tüm işimiz için kullandığımızda bu özellikleri sadece bir gün kullanmamıza izin veriyor. Sonuç olarak birçok kişi şarj olurken telefonlarını kullanmak zorunda kalıyor. Akıllı telefonlar ve pilleri ile ilgili olarak, çeşitli bakış açıları vardır. Telefonunuzu şarj ederken veya gece geç saatlerde şarj ederken kullanmamanız konusunda sık sık uyarılsanız da, modern akıllı telefonlar bu koşullara dayanacak şekilde üretildiğinden hiçbir risk oluşturmaz. Genel olarak konuşursak, modern cep telefonlarını şarj olurken kullanmak hiçbir risk oluşturmaz. Piller şarj olurken kullanılmak üzere üretildiğinden, telefon çok ısınmaz. Lütfen bunun yalnızca orijinal şarj cihazları için geçerli olduğunu unutmayın. Orijinal olmayan şarj cihazları akıllı telefonlara zarar verebileceğinden, birçok üretici şarj olurken bunları kullanmamalarını tavsiye ediyor. Ancak, telefonu şarj olurken kullanmanın birkaç dezavantajı vardır. Öncelikle, telefonunuzu şarj olurken kullanmak, şarj olma süresini hemen artırır. Telefonu şarj etmek için gelen enerjiyi kullanmak yerine, bu işlem sırasında çalışan programlara güç verilecektir. Sonuç olarak şarj süresi büyük ölçüde uzayabilir.

Şarj Olurken Telefonu Zorlayacak Uygulamalardan Kaçınılmalıdır

Akıllı telefonlar belirli sıcaklıklarda şarj edilmelidir. Ancak, akıllı telefonlarınızı normal kullanım dışında şarj olurken oyun oynamak için kullanırsanız, bu sıcaklık yükselebilir ve bataryaya ve telefonun diğer parçalarına zarar verme riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Bu nedenle şarj olurken çok fazla performans gerektiren programları kullanmaktan kaçınmak oldukça faydalı olabilir. Kablo veya şarj bağlantı noktasındaki deformasyonlar, telefonu şarj olurken kullanmanın getirdiği başka bir risktir. Telefonu şarj olurken kullanırsanız, kabloya veya şarj bağlantı noktalarına zarar verme riskiniz vardır. Bahsettiğimiz gibi telefonu şarj olurken kullanmak güvenlidir. Yine de, kesinlikle gerekmedikçe akıllı telefonu şarj olurken kullanmaktan kaçınmak çok daha faydalı olacaktır.

Bataryası Tamamen Dolu Olan Telefonun Kapanma Hatası

Ne yazık ki, bu sorunu çözmek için kullanılabilecek pek çok çözüm yoktur. Batarya dolduğunda bile, telefon kapanarak pilin kullanım ömrünün sonuna geldiğini gösterir. Pilin şarj yüzdesi artık aşınma nedeniyle yanlış tahmin edilir. Sonuç olarak, ilk başta tam dolu gibi görünen pil, şarj tutma kapasitesini kaybederek aniden kapanmaya başlar. Pile ek olarak, anakart daha önemli ve pahalı bir arıza yaşayabilir. Benzer sorunları olan kullanıcılar, mümkün olan en kısa sürede telefonu teknik servise götürmelidir.